perjantai 14. lokakuuta 2011

Kakkua ja keksejä

Vielä vähäsen jatkan 2v synttäreiden tarjoilulla, sitten lupaan siirtyä muihin aiheisiin.

Tässäpä toinen kakuista. On aikalailla samanlainen kuin 60v isälleni tekemä, mutta pienillä eroilla, joten kirjoittelen ohjeenkin ylös.


Suklaatäytekakku mintulla höystettynä

Pohja
5,5 dl vehnäjauhoja
1,5 dl kaakaojauhetta
3,5 dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa
1,5 dl rypsiöljyä
3 dl soijajugurttia
3,5 dl vettä
Jälleen tapani mukaan vain sekoitin ensin kuivat aineet ja lisäsin sekoittaen kosteat. Paistoin isossa kakkuvuosassa 180 asteessa kypsäksi, olisikohan mennyt lähemmäs tunti. Laikkasin pohjan jäähtyneenä kahteen osaan.

Kostutus
veden ja mesimarjaliköörin seoksella

Väliin
Vadelmahillo sekä
Minttukreemi
250 g sinistä Keiju-margariinia
6 dl tomusokeria
3 rkl kaakaojauhetta
2,5 tl piparminttuaromia
Vispaa vaahdottaen ainekset sekaisin. Pursota kakun väliin hillon päälle ja tasoittele vaikka veitsellä. Jätä osa koristeluun. Tämä on aika reilu satsi, minulla jäi vähän ylikin. Mies meinasi väkisin syödä loput, mutta toimin linjojen vartijana enkä antanut ;)

Päälle suklaakuorrute
2 dl soijakermaa
300 g tummaa suklaata
2 rkl margariinia
2 tl (tai enemmän) piparminttuaromia
Kiehauta kerma, lisää suklaa rouhittuna. Sekoita tasaiseksi ja lisää margariini ja aromi sekoittaen. Valuta kakun päälle ja levitä reunoille.
Taas mitoitus oli vähän reilunlainen ja tätä jäi jäljelle turhan paljon. Tällä kertaa en saanut miestä pysymään erossa jämistä.

Päälle ripottelin (muka) koristeeksi marianne crushia ja laitoin kakun jääkaappiin jähmettymään. Sitten vielä marsipaanista kakkonen päälle ja kreemi pursotukset. Johtuneeko tuosta crushista, että suklaapinta halkeili ikävästi. Ei tällaista ennen ole tapahtunut.
Tässä kuvassa nuo halkeamat näkyvät
Tästä kakusta on ehdottomasti tullut toinen kakkupravuureistani. Koristelu hieman epäonnistui ja oli tylsä, mutta kakku kelpasi. Pakkopullan jälkeen vieraat kävivät tämän kimppuun.
Monellekohan tästä riittäisi..hmm.. no, meitä taisi olla reilu 20 henkilöä ja kakkua jäi vielä aimo kimpale. Riittäisikö peräti 30:lle kun muutakin tarjottavaa on?



Viimeisenä ja vähäisimpänä: peruskeksejä, mutta täytettynä aika maukkaita


Täytekeksit  25 (vai enemmänkin) kpl

3,5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
150 g sinistä Keiju-margariinia
1 rkl vettä (tai sen verran, että taikinasta tulee sopivaa)
vadelmahilloa
Sekoita kuivat aineet ja nypi margariini niihin sekaan. Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi vikkelästi. Laita jääkaappiin tekeytymään vähintään tunniksi, voi olla pitempäänkin.
Kaulitse jauhojen avulla ohueksi ja ota muotilla pyörylöitä. Minulla oli n. 4 cm halkaisijaltaan oleva purkin kansi muottina. Paista 170 asteessa n. 15 min tai vähän vähemmän.
Täytä keksit jäähtyneenä levittämällä vähäsen hilloa keksille ja paina toinen keksi päälle.

Itse täytin keksit pari päivää ennen tarjoamista ja olivat ihanasti pehmenneet.


Jotta ei menisi pelkäksi epäterveelliseksi herkutteluksi, synttäreillä tarjoiltiin myös porkkanatikkuja sekä luomurusinoita.

Ei kommentteja: