tiistai 17. heinäkuuta 2012

Maapähkinävoiset pallerot II

Hullu palleronpyörittäjä täällä taas! En näköjään millään malta olla tekemättä aina vain erilaisia palleroisia. Olen kehittynyt hommassa niin näppäräksi, että pallerot valmistuvat ihan hujauksessa. Miksipä en siis tekisi jotain niin helppoa, nopeaa ja maistuvaa (vaikka toki tajuankin toistavani pahasti itseäni).


Nämä saivat vaikutteita aikeisemmista tahinipalleroista sekä maapähkinäpalleroista. Ja innostus maapähkinävoin suuntaan syttyi jälleen, kun luin tämän Pipsan jutun!

tarkennuskikkailuja kukkakimpun kanssa (jos joku ihmettelee, että mitä se saman kuvan toistamiseen laittaa)

MPV-pallerot  n. 20 kpl

10 kuivattua taatelia
3 rkl vettä
1 dl kaurahiutaleita
hyppysellinen suolaa
1/4 tl vaniljajauhetta n. 2 rkl kaakaojauhetta (en mitannut, joten hatara arvio)
100g maapähkinävoita

Pilkoin kuivatut taatelit ja laitoin likoamaan 3 rkl:een vettä yön yli (muutaman tuntikin riittää). Hienonsin kaurahiutaleet teholeikkurillani ja pyöräytin sekaan myös suolan, vaniljan ja kaakaojauheen. Lisäsin taatelit nesteineen ja pyöräytin sekaisin kaurahiutaleiden kanssa. Lopuksi vielä maapähkinävoi ja surautus tasaiseksi massaksi. Massa oli helposti ja siistiä käsiteltävää, joten muotoilin vain pallosiksi, enkä edes pintaan mitään laittanut.

Ai, kun maistui taas! Parhaimmillaan, kun saa ensin tekeytyä muutamia tunteja jääkaapissa. Edellisiin maapähkinävoipallosiin verrattuna, tykkäsin ehkä näistä hieman enemmän. Näitä oli ensinnäkin niin siistiä ja helppoa tehdä ja toisekseen olivat kevyemmän tuntuisia ja siten useampi pallero maistui kerralla.



Ja koska on kesä niin laitanpa vielä pari kuvaa kukkiaan aukaisevasta pensaskärhöstä:






7 kommenttia:

Mausteinen Manteli kirjoitti...

Kyllä ainakin ruokabloggaaja tarkennuksen eron huomasi ;) Hyvältä näyttävät!

Paula kirjoitti...

Mausteinen MAnteli, hihii, samanlaisia vinkeitä taitaa olla muillakin :D

may-aa kirjoitti...

kokeilin näitä tänään. oli kyllä herkkuja, joten vanhingossa söin kaikki !

Paula kirjoitti...

may-aa, kiva kun tykkäsit. Monesti minäkin "vahingossa" syön kaikki herkut niin, että mies ehtii vain pari maistaa...hih, nopeat elävät (ja herkuttelevat)

Liisa kirjoitti...

Täälläkin syödään vahingossa kaikki oman kokkailut. Huom silloint tärkeää on poistaa myös kaikki muut todisteet jotta kukaan ei koskaan saa tietää että olet edes leiponut!

Kysymys, mitä meinaat teholeikkurilla? Olen nimittäin tapellut noiden taatelien pilkkomisen kanssa ja tehosekoitin kun ei siihen pysty. Onko vinkkejä vai pitääkö vain taipua ja hankkia suuri ja kallis yleiskone?

Anonyymi kirjoitti...

Taatelit likoamassa, ostin Tallinnasta monta pussia ICAn luomutaateleita, 2 euroa pussi :) Näistä tulee huomiset mökkimatkaeväät! Mun on kanssa pitänyt tilata tuo Boschin leikkurikone (Bosch MMR0801), kävin Kärkkäiselläkin kääntymässä mutta sieltä oli loppu. Mietin kyllä että tarvisinko sellaisen koneen jolla voi tehdä myös raasteita yms, mutta en oikein usko. Kiitokset tosi inspiroivasta blogista taas, ter. ingrid

Paula kirjoitti...

Liisa, taidamme me ruokabloggaajat olla vähän ahnetta porukkaa :D
Täytyy tosiaan muistaa tuo todistusaineiston tuhoaminenkin!

Minä en ole mitään hienoja, isoja ja kalliita koneita raskinut ostaa (tai no, löytyy niitäkin kyllä..) Surruuttelen palleroiset Boschin minileikkurilla, jonka Ingridkin tuossa mainitsi. En vain viitsi sitä minileikkuriksi kutsua,koska on minulla paljon minimpikin ollut. ELi täällä esittelen uuden koneeni: http://www.veikeaverso.blogspot.fi/2012/02/ihanat-sitruunapallerot-uudella.html
Pallerot syntyvät tällä aivan kevyesti.

Ingrid, hyvät Tallinnan tuomiset löysit. Minullakin pitää aina olla varastossa kilotolkulla taateleita, muuten pelkään niiden loppuvan juuri inspiksen iskiessä. Pieni neuroosi siis ;)
Toivottavasti mökkieväät maistuvat. Mukavaa mökkeilyä toivotan!
Ja kiitokset sanoistasi. Itse olen niin kovasti inspiroitunut monista muiden mahtavista blogeista, joten ihanaa jos minäkin pystyn vaatimattomalla blogillani vähäsen ilahduttamaan :)