perjantai 9. tammikuuta 2015

60v juhlintaa, osa 3: minttusuklaa-raakakakku ja muut makeat

Synttäreiden tarjoilupöydän makea pääty koostui raakaherkuista.


Vanhat tutut (ja ah niin herkut) lakupallerot tein tällä ohjeella.

Sankarin toiveesta tein kuningatarkakun 1,5 kertaisena ja isompaan vuokaan. Täytyy myöntää, että teharilla oli melkoinen homma tuollaisen massan pyörittämisessä. Sellainen kömmähdys kakun kanssa sattui, että se oli juhlapöydässä vielä jäinen. Tein kakun edellisenä päivänä pakastimeen ja se jäätyikin niin umpijäähän, ettei kolmekaan tuntia riittänyt sulamiseen.

Juhlia varten kehittelemäni minttusuklaakakku sen sijaan oli erityisen onnistunut. Varmasti parhain ikinä tekemäni raakakakku. Jee! Siinä on mehevä suklainen pohja ja täyteläisen minttusuklainen täyte.




Minttusuklaa-raakakakku  24 cm:n irtopohjavuokaan

Pohja
22 kuivattua taatelia
6 rkl vettä
4 dl mantelijauhetta
1/2 ml ruususuolaa
3 rkl raakakaakaojauhetta
1/2 tl vaniljajauhetta

Pilkoin taatelit ja liotin 6 rkl:ssa vettä pehmeiksi. Sekoitin kaikki ainekset teholeikkurilla (onnistunee myös hyvällä sauvasekoittimella). Pingotin irtopohjavuokaan leivinpaperin ja painelin taikinan kostutetuin käsin pohjalle.


Täyte
400 g = n. 6 dl cashewpähkinöitä
22 kuivattua taatelia
4 1/2 dl vettä
105 g kaakaovoita sulatettuna
2 tl lesitiiniä
1/2 ml suolaa
n. 24 tippaa piparminttuöljyä

Liotin cashewpähkinöitä vedessä yön yli ja valutin sekä huuhtelin. Pilkoin taatelit ja liotin pehmeiksi parissa desissä vettä. Laitoin loputkin vedet ja kaikki ainekset tehosekoittimen kannuun ja surruuttelin oikein kunnolla ja ajan kanssa sileäksi.

Otin massasta 4 1/2 dl erilleen ja sauvasekoitin siihen:
1 tl matcha-teejauhetta

Kannuun jääneeseen massaan sekoitin vielä:
8 rkl raakakaakaojauhetta
3 rkl vettä
2 rkl agavesiirappia

Nyt minulla oli siis sekä vihreää että ruskeaa täytemassaa. Lusikoin niitä vuoronperään vuoan keskelle. Vihreää massaa tulee vähemmän, joten pienempiä lusikallisia sitä ja ruskeaa kerralla enempi. Tuossa alhaalla (melkein) näkyy tuollainen seeprakuviointi, joka tällä tekniikalla syntyy leikkauspintaan.
Ihan hyvin voisi tehdä myös marmoroinnin. Se on näyttävä ja helppo toteuttaa. En vain viitsinyt kahta marmoripintaista kakkua tehdä.




Tervetuloa seuraan Virkkuumummo ihana :)


2 kommenttia:

Jael kirjoitti...

Nam,onpa hyvän näköinen kakku!

Paula kirjoitti...

Kiitos Jael, hyvvää tämä olikin :b